Logitech G29 Review: Het ultieme gamestuur voor racefanaten?!

Wil je starten met simracen of ben je al rondjes aan het scheuren op I Racing of R-Factor 2, maar ben je toe aan een nieuw racestuur?

Aangezien je op dit artikel terecht bent gekomen zijn jouw ogen waarschijnlijk gevallen op de Logitech G29. Super want de Logitech G29 is een racestuur van hoge kwaliteit dat voor vrijwel iedere simracing game geschikt is en op vrijwel iedere simracing cockpit en playseat past.

Dit geavanceerde stuur is gebouwd met precisie en beschikt over een dual-motor force feedback systeem dat zorgt voor een realistisch gevoel op het circuit.

In deze Logitech G29 review kijken we uitgebreid naar de kenmerken en specificaties van de Logitech G29 en hoe het zich verhoudt tot andere racesturen op de markt zoals de Thrustmaster T300 RS.

Wat is de Logitech G29?

De Logitech G29 is een racestuur voor de simracer op de playstation 3, playstation 4, playstation 5 of pc.

Het racestuur is omwikkeld met echt leer wat zeer luxueus aanvoelt en direct het gevoel dat je geen rommel in je handen hebt, bovendien voelt het comfortabel aan en heeft het een ergonomische grip.

Wanneer je het racestuurtje ziet zie je dat de knoppen gelijkenissen vertonen met een playstation controller. De knoppen op het racestuur zijn naar voorkeur in te stellen via de logitech software dat je krijgt meegeleverd en kunt downloaden op de website van logitech.

Aan de achterkant van het racestuur zitten twee metalen schakelaars die licht, responsief en sterk aanvoelen. Zodra je op of terug schakelt, hoor je een klik dat bevredigend aanvoelt.

De rode knop op het stuurtje waarmee je de autoparameters kunt aan passen (dat ik overigens niet gebruik) vind ik persoonlijk wel een beetje afbreuk doen aan het mooie design van de Logitech G29.

Maar voor een budget racestuur kan ik alleen maar zeggen dat de Logitech G29 in het geheel een fantastisch racestuur is voor de playstation en pc dat voor zowel amateur als professioneel geschikt is.

Mocht je nou een Xbox hebben? Bekijk dan het volgende kopje!

Wat is het verschil tussen de Logitech G29 en Logitech G920?

Heb je een Xbox? Dan heb je helaas niets aan de Logitech G29, maar niet getreurd want hiervoor heeft Logitech de Logitech G920 gemaakt. Dit racestuur beschikt over dezelfde kwaliteit en functies als de Logitech G29. Het enige verschil is dat de Logitech G29 voor playstation en pc is en de Logitech G920 voor Xbox en pc.

Qua ontwerp verschillen ze ook iets. Zoals je misschien al verwacht zijn de knoppen op de G920 hetzelfde zijn als op een Xbox controller. Daarnaast beschikt de G29 over een toerenlampje wat niet het geval is bij de G920 en is de G920 vrijwel volledig in het zwart.

logitech G29 met pedaal 1200x1200
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Logitech G29 – €232,90
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Logitech G29
Laatste updates:
  • €232,90 – 02/04/2024
  • €256,90 – 02/04/2024
  • €232,90 – 25/03/2024
  • €256,90 – 19/03/2024
  • €249,99 – 11/03/2024
  • €227,15 – 11/03/2024
  • €225,81 – 10/03/2024
  • €227,15 – 10/03/2024
Sinds: 06/11/2023
  • Hoogste prijs: €279,99 – 29/11/2023
  • Laagste prijs: €204,90 – 17/11/2023
logitech g920 xbox pc
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Logitech G920 Driving Force – Racestuur en Pedalen – Xbox Series X|S, Xbox One & PC – €232,90
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Logitech G920 Driving Force – Racestuur en Pedalen – Xbox Series X|S, Xbox One & PC
Laatste updates:
  • €232,90 – 02/04/2024
  • €252,00 – 01/04/2024
  • €232,90 – 25/03/2024
  • €244,99 – 22/03/2024
  • €259,00 – 12/03/2024
  • €208,78 – 10/03/2024
  • €210,88 – 09/03/2024
  • €202,49 – 09/03/2024
Sinds: 22/10/2023
  • Hoogste prijs: €289,99 – 04/12/2023
  • Laagste prijs: €192,00 – 05/03/2024

De pedalen van de Logitech G29

Net als het racestuur zien de pedalen van de Logitech G29 er prima uit. Het bestaat uit een plastic platform met daarop 3 metalen pedalen. De pedalen zijn een stuk beter geworden dan de pedalen van de vorige series.

Wanneer je het rempedaal indrukt voel je de weerstand op het rempedaal naar mate je het steeds dieper in trapt wat zorgt voor een realistisch gevoel. Bovendien heb je hierdoor meer gevoel over het rempedaal wat ten goede komt van je rondetijden.

Wanneer je dit niet gewend bent zal dit misschien wat raar aanvoelen. Maar wanneer je het door hebt wil je niet anders en wil je nooit meer een rempedaal dat je zo maar kunt door trappen.

Maar toch is er ook een keerzijde aan de Force Feedback van de Logitech G29. Logitech maakt namelijk gebruik van tandwielen in plaats van een duaal riemsysteem dat concurrenten zoals thrustmaster en fanatec gebruiken.

Het nadeel van een tandwielen systeem is dat het geluid maakt, wanneer de force feedback hoog staat kan het zelfs storend zijn voor jezelf, maar vooral ook voor de mensen in je omgeving, in het geval je het stuurtje in je woonkamer gebruikt.

Ook voelt de Force Feedback met momenten wat minder soepel dan zijn concurrenten. Vooral wanneer je een kerb raakt kan de auto nogal raar reageren.

Specificaties
Type racestuurRacestuur met pedalen
Force feedbackJa
Plaatsing racestuurBureau, Playseat
Computer platformPlaystation 3,4,5 en PC
Draaihoek900 graden
Diameter stuurwiel28 cm

Plug and Play en racen maar

Het installeren van de Logitech G29 is een peace of cake. Je sluit de rempedalen aan op het racestuurtje en stopt de stekker van het racestuur in het stopcontact. Zodra je het stuur met de meegeleverde USB-kabel op je console of computer aansluit, wordt het automatisch herkend en geconfigureerd voor gebruik en dat is het. Nu kun jij je favoriete simracing game spelen met de Logitech G29.

Accessoires voor de Logitech G29

Naast het stuur en de pedalen bevat de Logitech G29 ook verschillende accessoires om de game-ervaring te verbeteren. Deze omvatten de Logitech G Driving Force Shifter, die een realistische schakelervaring toevoegt, en de Logitech G29 Driving Force Racing Wheel Stand, die zorgt voor een stabiele en comfortabele gaming setup.

shifter,schakelbak logitech g29

Compatibel met vrijwel elk simracing game

Natuurlijk is het wel belangrijk dat de Logitech G29 goed werkt met het spel dat jij speelt. Hiervoor hoef jij je geen zorgen met dit racestuurtje. De Logitech G29 is compatibel met vrijwel elk simracing game dat er is zoals R Factor 2, I Racing, Dirt Rally 2.0, F1 2022, WRC, Project Cars 2 en Assetto Corsa.

Voordelen en nadelen van de Logitech G29

Voordelen
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Perfect voor de beginnende simracer
  • Zeer mooi design met leren stuur
  • Voelt sterk en comfortabel aan
  • Plug and Pay
  • Beschikking over 3 pedalen
Nadelen
  • Force Feedback maakt geluid
  • Niet geschikt voor de Xbox
  • Versnellingspook zit er niet bij

Vergelijking met andere racesturen

De Logitech G29 is een van de beste en populairste racesturen op de markt voor simracers. Het is echter belangrijk om het te vergelijken met andere racesturen om te zien hoe het zich verhoudt. Een van de belangrijkste concurrenten is de Thrustmaster T300 RS. Beide racesturen zijn geweldig en zitten in dezelfde prijsklasse, maar verschillen ook van elkaar.

Waar de Logitech G29 het op wint tegenover de Thrustmaster T300 RS zijn de pedalen. Waar de metalen pedalen van de Logitech goed aan voelen, voelen de pedalen van de Thrustmaster T300 RS breekbaar en goedkoop aan, bovendien heeft het maar 2 pedalen.

De Thrustmaster T300 RS wint het echter weer op het gebied van de Force Feedback. Deze maakt namelijk gebruik van een dual riemsysteem waardoor het racestuur een stuk minder geluid maakt dan de Logitech G29 en soepeler aanvoelt, al is dit allemaal maar minimaal en zul je dit verschil pas echt opmerken wanneer je al enig ervaring hebt in de simracingwereld.

Een ander populair racestuur is de PODIUM RACING WHEEL FORMULA van Fanatec. Dit stuur biedt een geavanceerder force feedback-systeem en heeft het model van een formule 1 stuurtje. Echter is dit racestuurtje ook vele malen duurder met een prijskaartje van 2000 dollar en dan heb je nog niet eens pedalen erbij.

Moet je de Logitech G29 kopen?

Je moet natuurlijk niets, maar ga je beginnen met simracen dan is de Logitech G29 een fantastisch racestuur om mee te beginnen en jaren mee te sim-racen. Het kost natuurlijk wel wat, maar een high end racestuur zoals de Logitech G29 is ga je niet goedkoper vinden of je moet natuurlijk een tweedehands racestuur kopen.

Conclusie

Ben je nieuw in de simracing wereld? Dan is de Logitech G29 een ideaal racestuur om je simracing avontuur mee te beginnen. Zelf ben ik destijds ook begonnen met de Logitech G25.

Het is een racestuur van zeer hoge kwaliteit en ligt goed in de handen. De pedalen zijn van goede kwaliteit en er zit zelfs een 3e koppelingspedaal bij dat bij andere racesturen nogal vaak niet het geval is.

De Force Feedback is dik in orde, vooral de beginnende simracer zal het als zeer fijn ervaren. Naarmate de tijd vordert zal je misschien over willen gaan naar een racestuur met een dual riemsysteem of zelfs naar een racestuur met een directe aandrijving, maar dat zul je vanzelf wel merken.

Hoe dan ook de Logitech G29 is een geweldige racestuur waar je jaren van kunt gaan genieten.

Veelgestelde vragen over de Logitech G29

Hoe verhoudt de Logitech G29 zich tot andere racesturen op de markt?

De Logitech wordt beschouwd als één van de beste racesturen in de instapklasse voor simracers samen met de Thrustmaster T300 RS.

Kan de Logitech G29 worden gebruikt met alle soorten racegames, of is hij specifiek voor bepaalde platforms?

De Logitech G29 is geschikt voor iedere simracing game zoals R-Factor en I Racing. Het is niet compatibel met arcade games zoals Need for Speed.

Hoe verbetert de force feedback-functie op de Logitech G29 de game-ervaring?

De force feedback-functie op de Logitech G29 zorgt voor een realistische race ervaring. Het gebruikt een systeem met twee motoren om het gevoel van autorijden te simuleren, met trillingen en weerstand die reageren op de acties op het scherm. Deze functie verbetert de spelervaring doordat deze realistischer aanvoelt en zorgt voor een meer boeiende en plezierige spelervaring. Bovendien kan de speler dankzij het force feedback-precies aanvoelen hoe de auto zich gedraagt op de baan. Hoe realistischer de force feedback is, hoe meer de speler zich betrokken voelt bij het spel.

Kon je niet de juiste prijs vinden? Stel hieronder een prijs alarm in

Stel Notificatie voor Product in: Logitech G29 – €232,90

Laat je reactie hier achter

Laat een reactie achter

Over Simracing Hardware

Simracinghardware.nl is een plek voor de simracing liefhebber dat op zoek is naar de juiste simracing gear. 

Affiliate Disclaimer: Deze website bevat affiliate links, wat betekent dat wij een kleine commissie verdienen als u besluit om een product te kopen via één van de links op deze website. Deze commissie heeft geen invloed op de prijs van het product.

Simracing Hardware
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijk
0